Ăsta mi-s

Vreau să înțeleg ceea ce mi se întâmplă, să fiu responsabil cu cei din jur și cu mine însumi, să fiu, mai degrabă, un om corect decât un om bun. Alexandru Dragomir avea o afirmație, care poate părea dură: „Să nu mor bou zicea, în sensul de a te înțelege sincer pe tine și pe ceilalți, în sensul asumării statutului de ființă rațională și deopotrivă emoțională, de a nu fi ignorant cu propriul destin.

M-am născut în Hațeg, județul Hunedoara, în 31.03.1978. Am doi băieți cu nume și personalitate puternică: Mihnea și Vladimir. Sunt licențiat în  psihosociologie al Universității din Petroșani cu un master în consiliere psihologică și de cuplu la Universitatea de Vest Timișoara. Am vrut să fiu sociolog și m-am trezit psiholog. Sunt supervizor și psiholog principal clinician, consilier familial și de cuplu cu o experiență de 17 ani. M-am trezit fugar în 2004 în Brașov și de atunci am rămas aici, incapabil fiind să mă regăsesc într-un alt spațiu (deși am avut două tentative și ideații de evadare, o a treia va duce, cu siguranță, la schimbarea peisajului).

Am susținut peste 150 de seminarii și conferințe, pe teme psihologice, în județele Brașov, Timiș, Arad, Maramureș, Constanța, Hunedoara, Ilfov și București. Lucrări publicate în cadrul unor sesiuni științifice din București, Cluj-Napoca, Bacău, Petroșani. Activez profesional în cadrul cabinetului psihologic propriu: „Oedip”. Din ianuarie 2017 sunt redactor al Revistei Literare Libris ce apare la Brașov sub egida Uniunii Scriitorilor din România.

Am debutat cu poezie în 2007 cu volumul “Ceartă cu îngeri” (Editura „Pastel”, Brașov). A doua carte de poeme a apărut în 2014 la editura Arania, Brașov „Viața e un drum pe jos” urmate de „Deliruri” (Editura Eikon, București, 2017)

Apar cu un interviu în cartea: „Vreau să cînt și chiar cînt. 13 interviuri cu Mihail Vakulovski”, Editura Casa de Pariuri Literare, București, 2015

Am apărut în 4 antologii de poezie.

Am publicat poezie, cronică literară și eseu în Observator Cultural, Tribuna, Hyperion, Mișcarea Literară, Caligraf, Tiuk, Tribuna, Revista de Literatură Libris, Lumina literară și artistică, Timpul (Republica Moldova), Urmuz, Lumina Literară și artistică, (Con)texte, Revista Nouă, larevista.ro, merg.in, etc

Din 2011 membru și  organizator de evenimente culturale prin Grupului de litere-sunete-și-culori „Caii verzi de pe pereți” Brașov.

Colaborator și apropiat al CenaKlubului TIUK.

Alte cele găsiți aici 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s