Interviu Zoltan Octavian Butuc despre „Vechi povestiri minerești” și nu numai

Astăzi 15 iunie 2015 se împlinesc 25 de ani de la ultima zi ale așa numitei Mineriade 1990.

Au trecut 25 de ani în care Valea Jiului a fost însoțită de blam iar minerii de tot felul de stereotipii. Zoltan Octavian Butuc a lansat. pe 2 iunie 2015 la Brașov CD-ul ”Vechi povestiri minerești”, care cuprinde texte de I.D.Sîrbu. Cu acest prilej Laurențiu-Ciprian Tudor i-a luat actorului și interpretului următorul interviu pentru larevista.ro

Zoli Butuc, ai avut ieri (2 iunie 2015) o frumoasă și emoționantă întâlnire cu brașovenii tăi, întâlnire cu cântec, cu poezie, cu povestiri. Totul a fost prilejuit de CD-ul “Vechi povestiri minerești” care cuprinde minunate texte de Ion D. Sîrbu în lectura ta. Cum te-ai simțit? Cum a decurs totul?

Păi, nu pot spune decât cum mi s-a părut mie. Dinlăuntru, ca să fiu mai clar. Cum a decurs știi și domnia-ta, că doar ai fost acolo. Frumos, emoționant, cu cântec, poezie și povestiri. Cu foști colegi, actualmente prieteni. Cu diriga, care a traversat și dumneaei bariera întru prietenie. Cu un vechi al meu complice întru cuvântul rostit și tăcerea asumată: Adrian Munteanu. Cu copchil de șase săptămâni în fașa burții mamei sale care-a dormit, iar lehuza a ales să fie acolo. Cu necunoscuți care deodată îmi pare că-i știu. Bun – așa a fost! Bun pentru ascultarea care s-a instalat vreme de două ore; că, dacă ai remarcat, se facuse opt când responsabilul cu cheile spațiului generos și foarte adecvat al acelui pod o venit să ne dea afară. Așa a fost. Așa m-am simțit.

Ai mai plimbat acest spectacol și la Petrila și la Vama Veche. Cum a reacționat lumea la scriitura lui Ion D. Sîrbu?

La Petrila, unde-a avut loc lansarea oficială (și necum oficioasă), caldă și vie cum și la Brasov a fost, lumea și-a manifestat bucuria poate mai fățiș pentru că lucrurile decurgeau în interiorul Festivalului de Teatru Subteran inițiat de domnul Ion Barbu.

Continuarea interviului o gășiți în www.larevista.ro

O scurtă cronică a evenimentului o găsiți aici

zoltanoc

sursa foto: hd365.ro unde găsiți informații și despre evenimetul de la Petrila

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s