Cristina Mihaela Dan şi Yuriy Tsiple în concert la Braşov

Fundaţia Culturală Arania
Muzeul “Casa Mureşenilor” Braşov

Grupul-de-litere-sunete-si-culori
“Caii verzi de pe pereţi”

vă invită vineri, 5 august 2011, ora 17 la Casa Mureşenilor
Piaţa Sfatului nr. 25

CONCERT
de arii şi duete din opere

Soprana Cristina Mihaela Dan
şi baritonul Yuriy Tsiple
de la Opera din Strasbourg

La pian, Christine Chiriac
Moderatori: Adrian Munteanu şi Laurenţiu Ciprian Tudor

Intrarea liberă

Tânărul bariton Yuriy Tsiple, solist la Opera din Strassbourg, s-a născut în 1984 la Slatina (Solotvino) în Ucraina, pe malul drept al Tisei, dintr-o familie de români. A studiat la Conservatorul din Bucureşti cu profesorii Dumitru Trandafir, Ionel Voineag şi Bianca Manoleanu. Încă în timpul studenţiei a obţinut numeroase premii şi a colaborat cu Orchestra Naţională Radio şi Orchestra de Cameră Radio, fiind invitat în 2009 să interpreteze în premieră românească Cântecele Biblice de Antonin Dvorak, iar în martie 2010 Missa Tango de Louis Bacalov la sala „Mihail Jora” a Radiodifuziunii Române. A fost invitat de Elite Art Club UNESCO în concertul Proms of Delight în Sala Mică a Palatului din Bucureşti şi la Ateneul Român, la invitaţia sopranei Nelly Miricioiu şi a Alteţei Sale Regale Principesa Margareta în concertul
dedicat aniversării M.S. Regelui Mihai I al României. A urmat un şir de importante invitaţii şi succese pe mari scene de operă ale Europei: Franckfurt (Roberto în opera La finta giardiniera de Mozart, apoi rolul titular din Pimpinone de G. Ph. Teleman), Opera din Wiesbaden (Spineloccio din Gianni Schicchi de Puccini), Opera Naţională a Rhinului din Strasbourg (Malatesta din Don Pascuale de Donizetti), la Teatrul Louis Jouvet din Paris (Ali Baba din opera Ali Baba de Cherubini) ş.a. A colaborat cu dirijorii Peter Csaba, Yuval Zorn, Vincent Monteil, Julien Salemkour, Hartmut Keil, Cristian Brâncuşi, Sebastian Weigle, Vlad Conta, Patrick Fourniller ş.a.

Soprana Cristina Mihaela Dan s-a născut la Băleni-Dâmboviţa şi a studiat muzica la Liceul de Artă din Târgovişte şi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, clasa profesorului Ionel Voineag. A participat în 2011 la un masterclass susţinut de mezzosoprana Viorica Cortez, tenorul Marius Budoiu şi regizorul american Vincent Liotta. Deşi se află la începutul carierei sale artistice, ea are deja un important repertoriu de concert cu piese din opere, lieduri şi muzică vocal-simfonică, concertând sub bagheta unor importanţi dirijori români şi străini. S-a distins printr-un memorabil concert de muzică sacră, anul acesta, la Strasbourg. S-a stabilit în Franţa, la Colmar-Strasbourg.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s